't Uilenbos

Wie wij zijn

’t Uilenbos is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf in Moerbeke-Waas, opgericht in 2005.

Het bedrijfje bewerkt momenteel een 6tal hectare land, en wordt gerund door Mich en Bé met bijzonder veel hulp van seizoensmedewerkers, stagiairs, hulpboeren, zelfstandige medewerkers, en last but not least groente-en fruitabonnees, voedselteams en thuisverkoopklanten zonder wie het uilenbos niet stilletjes zou groeien ...

We verkopen onze groente en fruit in de vorm van groentemanden en in de thuisverkoop.

het ABC van de groentemand

Goed voor de Aarde: Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen gebruikt waardoor de bodem en het water niet vervuild worden. Bovendien zijn streek- en seizoensgroenten weinig milieubelastend. Onnodig wegtransport en verpakkingen worden vermeden evenals verwarmde serres. Wat in de groentemanden zit, komt zoveel mogelijk van ons eigen bedrijfje in Moerbeke of van collega bioboeren, steeds met het motto “hoe dichterbij, hoe beter”.

Goed voor de Boer: Door te opteren voor een vast abonnement kan de teelt worden afgestemd op de reële vraag waardoor er minder overschotten zijn. Door de rechtstreekse verkoop krijgen we een eerlijke prijs voor onze producten.

Goed voor de Consument: De groente zijn uiterst vers. Er wordt veel aandacht besteed aan gevarieerde manden, met soms verrassende of vergeten groenten. De wekelijkse nieuwsbrief geeft vaak toelichting en creatieve recepten!